Geniet van een tafel vol met vrienden, familie en mediterraanse gerechten. Bij Ayla wordt u compleet ontzorgd; u geniet van de geuren, kleuren en smaken van de Mediterrannee terwijl u verhalen deelt met familie en vrienden.
Ayla serveert dit jaar een vier-, vijf- en zesgangenmenu waarin Ayla’s Christmas duck de hoofdrol speelt.*
Vanzelfsprekend is er per menu een wijnarrangement beschikbaar.
Ayla's kerstmenu's zijn vanaf twee personen te reserveren. Voor groepen vragen wij u het formulier in te vullen.
Viergangenmenu: 45 euro | wijnarrangement 25 euro
Vijfgangenmenu: 55 euro | wijnarrangement 30 euro
Zesgangenmenu: 65 euro | wijnarrangement 35 euro
Kindermenu (tot 12 jaar): 17,50 euro [klik hier voor het kindermenu]
* Bij Ayla houden we graag rekening met dieetrestricties en voor ieder menu bestaat een vegetarische optie. [Klik hier voor het vegetarische menu]
Na eend volgt de volgende kerstklassieker: venison, oftwel wild hert uit Nieuw-Zeeland.
Deze ronde bestaat uit hertenrug gebakken in amandelen en beurre noisette en een hertenstoof van zacht gegaarde hertenpoulet in cognac en port, met kruidkoek.
Deze worden in een ronde geserveerd met een moderne versie van Hete Bliksem met pancetta en zuurkool met roze peper; een Hollandse klassieker met een Mediterraanse twist.
In deze ronde voeren hartige, aardse wildtonen de hoofdrol, afgewisseld met zoete ondertonen; perfect voor de kerstsfeer.
Natuurlijk sluiten we het kerstdiner af met de Ayla’s populaire Sticky Toffee pudding; met een kerst-twist. Voor de liefhebber serveren we graag een kaasplankje met kazen van Booij Kaasmakers, natuurlijk mèt kletzenbrood.
We zijn geopend op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag.
Ayla bevindt zich in Rotterdam Centrum aan het Kruisplein 153.
- Reserveer nu uw tafel –
Ayla's viergangenmenu: 45 euro
Ayla's vijfgangenmenu: 55 euro
Ayla's zesgangenmenu: 65 euro
Amuse
Suggestie: begin het kerstdiner extra feestelijk met een glaasje Spumante Cocchi of Cava de Nit rosé
Aperitivo’s
Crispy veal, kalfswang gerold in Noord Afrikaans brickdeeg met vadouvan
Pulpo Escabeche, terrine van octopus in escabeche met gebrande rozemarijn
Padrón peppers
Manchego, zes maanden gerijpt
Groene Manzanilla olijven
Alvarinho Escolha Muros Antigos DOC
Ayla's Christmas Duck
Eendenborst op de huid gebakken met specerijen
Gekonfijte eendenbout met gekarameliseerde witlof
Burrata met tomatensalade en basilicumolie
Viñaredo Godello, 2017
Lam & biet
vijf- en zesgangenmenu
Lamsrack met citrus en vadouvan
Geroosterde bieten met
olijfolie-emulsie, gerookte feta
en pijnboompitten
Petit Verdot Savalan
Wilde ronde: Venison
Hertenrug van wild hert gebakken in amandelen en Beurre Noisette
Hertenstoof, zacht gegaarde hertenpoulet in cognac en port
Hete Bliksem, aardappel, groene appel en Pancetta
Koude zuurkoolsalade met roze peper
Cannonau DOC Olianas, 2017
Selectie van kazen
zesgangenmenu
van Booij Kaasmakers geserveerd met kletzenbrood
Barolo Chinato Cocchi
Dessert
Sticky toffee pudding The holiday edit
Pedro Ximénez Micaela Bodegas Baron
Suggestie: vraag de bediening naar een cocktail die goed bij het dessert past!
Het kerstmenu wordt geserveerd met Arabisch brood
KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
+31 (0)10 254 0005
5 DAGEN PER WEEK OPEN
WO - ZO 12.00 TOT 20.00