Ayla x Pleinbioscoop Rotterdam

Pleinbioscoop Rotterdam is negentien zomeravonden film in het hartje van de stad en speciale vertoningen van 7 t/m 25 augustus 2019 in het Museumpark. Bijzondere film op een bijzondere locatie. Claim jouw plekje bij de grootste openluchtbioscoop van Rotterdam. Bij Ayla krijg je bij aankoop van een diner je stoel cadeau!

Hapje eten voor de film begint?  

De Pleinbioscoop op het Museumplein begint na zonsondergang rond 21:00. Perfect om voor die tijd een hapje te eten. Een aanrader is Ayla’s Fast Lane menu waarbij je heerlijk kan dineren met al het moois van Ayla in één ronde; en toch op tijd bent voor de film. Reserveer hier jouw tafeltje.  

Ayla’s favoriete mediterrane films die dit jaar op de Pleinbioscoop te zien zijn

C’est Ca l’Amour

In dit fijne familiedrama zien we hoe vader Mario (Bouli Lanners) alles op alles zet om zijn gezin bij elkaar te houden, nadat zijn vrouw Armelle (Cecile Remy-Boutang) hem verlaten heeft. Dat zijn dochters van 14 en 17 aan het puberen zijn, helpt niet echt mee. Terwijl zij langzaam beginnen te experimenteren met drugs, jongens én meisjes, sluit Mario zich ten einde raad aan bij een theaterschool, waar – heel toevallig – zijn ex als technicus werkt.

C’est ça l’amour is een indringend, lief portret van een heel gewone familie, die met – kleine spoiler – een klein beetje chemische hulp toch closer blijkt dan men in eerste instantie vermoedt.

Audio: Frans
Ondertiteling: Nederlands

C’est ça l’amour draait op 12 augustus 2019 op het Museumplein. Meer informatie over deze film op: http://pleinbioscooprotterdam.nl/programma/cest-ca-lamour/

Capharnaum


Op zondag 18 augustus 2019 draait om 21:21 Capharaüm. Capharnaüm betekent ‘chaos’. Dat is nog mild uitgedrukt, voor het leven van de jonge Zain. Hij slijt zijn dagen in de straten van Beiroet, nadat hij is weggelopen van huis. Een betere optie had hij niet: als oudste kind sloofde hij zich uit om een paar rotcenten voor het gezin te verdienen, en zijn ouders huwelijkten zijn zusje uit aan de hoogste bieder. Dus slaat Zain op de vlucht, sluit hij nieuwe vriendschappen, maakt allesbepalende beslissingen en komt tenslotte tegenover zijn ouders in de rechtszaal te staan…

Capharnaüm won de Jury Prize op Cannes en was de absolute publiekswinnaar tijdens afgelopen IFFR. Terecht, vinden wij. Regisseur Nadine Labaki castte met de charismatische debutant Zain Al Rafeea de perfecte hoofdrolspeler, wiens echte leven op momenten niet veel verschilt van dat van zijn personage. Hartverscheurend en levensecht.

Audio: Arabisch
Ondertiteling: Nederlands

Meer info over deze film op: http://pleinbioscooprotterdam.nl/programma/capharnaum/

instagram

KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
OPEN 365 DAYS A YEAR
11.00 - 24.00
+31 (0)10 254 0005