Ayla's gloednieuwe cocktailkaart

Ayla's nieuwe cocktailkaart

Ayla heeft een gloednieuwe cocktailkaart. Tijdens Ayla’s oase zal deze gepresenteerd worden op het achterterras. Hierbij al een kleine sneak preview van de kaart, de infusies die aan de grondslag liggen, de zomertip en onze favoriete pairing.  

Infusies

Bij Ayla infuseren wij de gin, wodka en jenever die de basis vormen voor onze cocktails met een variatie aan kruiden en specerijen afkomstig uit Ayla’s bar en keuken. Hiervoor werken wij samen met Rutte & Zn. Zij werken nog altijd op dezelfde manier als hun oprichter Simon Rutte in 1872, vanuit de kleine achterkamer in hun distilleerderij in Dordrecht: met liefde, en met de hand.

Welke infusies komen we tegen bij Ayla?

Een aantal klassiekers staan standaard op de kaart: de concord druif, grapefruit, rozenblad, rozemarijn, venkel, basilicum en Spaanse peper worden gebruikt om Ayla’s gin mee te infuseren. Deze kan natuurlijk ook neat of met een Thomas Henry geserveerd worden!

Daarnaast ontwikkelt Ayla een aantal speciale, limited edition infusies, zoals de Earl Grey Bourbon.  

De samenwerking tussen keuken en bar.

Ayla’s cocktails worden gecreëerd aan de hand van Ayla’s infusies en zijn perfect te drinken als aperitief, tijdens het diner of bij het dessert. Hierbij werken keuken en bartenders nauw samen. Zo wordt voor l’ Ananas di Branca het sap gebruikt van geroosterde ananas en vind je in de Pasión, Vainilla y Picante siroop van Madame Jeanette pepers.

l'ananas di branca


Van de Aztek American tot de Pickle Back Sour; er staan opvallende namen tussen. Hoe kiezen jullie de gekozen namen uit?

De namen slaan vaak op de ingrediënten en het type cocktail.

Zo wordt de Aztek American met chocolade en Spaanse peper Bourbon gemaakt. De chocolade en pepers zijn afkomstig uit Mexico; vandaar ‘Aztek’ en Bourbon is een whiskey uit de Verenigde Staten. Beide zijn Amerikaanse landen; vandaar de samenvoeging Aztek American.

De Pickle Back Sour dankt zijn naam aan het type cocktail: de sour. Sours zijn gemengde dranken met een basis van een spirit, citroen- of limoensap en een zoet elements (Triple sec, siroop, grenadine of vruchtensap zijn gebruikelijk). In dit geval gebruiken we augurkensap. Opgeklopt eiwit wordt soms gebruikt voor een romige touch, zoals bij deze Pick Back Sour.

pickle back sour cocktail ayla rotterdam
pickle back sour
Wist je dat: De Pickle Back is bedacht in 2006 in New York, toen McClures Pickles hun augurken in de kelder van de Brooklyn Bushwick Country Club hadden opgeslagen. Bartende Reggie Cunningham werd hierdoor geinspireerd om een Old Crow Bourbon te serveren en deze op te laten volgen met een shot augurkensap.

Wat is een zomerse aanrader van de cocktailkaart? En waarom?

Dé zomerse aanrader is de El Diablo blanco 2.0 met Vermouth; een typisch Italiaanse aperitivo cultuur. In combinatie met ons achterterras, waar je lekker uit de wind zit, waan je je in een stille oase midden in de stad.  

el diablo blanco 2.0

Wat is de beste match tussen cocktail en bites?

De Underground Manhatten op basis van bietensap, Bebo koffielikeur en chocolade bitters is de perfecte combinatie met de geroosterde biet met gerookte feta.

By Rosa Quist

Highballs: een light cocktail?

Ayla’s Highballs zijn verfrissende Mediterraanse dranken met een lichte kick, die worden geserveerd in een long-drinkglas met een tonic of soda. Perfect als aperitief of om van te genieten op het terras op zomerse dagen.

Bij Ayla vind je geen gedoodverfde klassiekers als een baco (bacardi rum - cola), maar verrassende combinaties met mediterraanse dranken als vermouth, amaro en port.

Onder menu vind je alle cocktails en highballs.

Welke highball moeten we proberen?

De V&T (vermouth-tonic) is hét nieuwe zomerse drankje. Bij Ayla serveren we de Florita: Rosa Vermouth afgetopt met Thomas Henry vlierbloesem tonic.

Een andere bijzondere highball is de opportonic; Kopke port (van het oudste porthuis ter wereld!) met tonic; met blaadjes munt en roze peperkorrels; soft en spicy!

Opportonic

instagram

KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
OPEN 365 DAYS A YEAR
11.00 - 24.00
+31 (0)10 254 0005