Chef Freek Dekker neemt afscheid bij Ayla

Freek Dekker neemt afscheid bij Ayla en Biergarten

De Zeeuwse Freek Dekker die zijn sporen verdiende bij o.a. Le Ciel Blue, Okura Hotel, Zwethheul, Amber (CN) en The Suicide Club, heeft afscheid genomen bij Ayla en Biergarten, waar hij Chef-kok was.

Dekker noemt zijn stijl van koken creatief, tumultueus en zelfs af en toe dwingend: “Ik kan bijvoorbeeld niet slapen of iets anders doen als er net een idee voor een nieuw gerecht in mijn hoofd opduikt. Ik ben pas tevreden als het gerecht klaar is.

Freek Dekker in actie

Voor Freek Dekker is eten meer dan koken: “Dit gaat voor mij samen met emotie. Het kan ontroerend en bevredigend zijn, zoals een artiest je ziel kan raken door middel van muziek. Of je nu met vrienden thuis of in een restaurant eet, het eten brengt altijd een gesprek op tafel.”

Dekker’s favoriete keuken is de Aziatische, wat duidelijk zichtbaar was op de Asian Fusion kaart van The Suicide Club.

The Suicide Club's beroemde Sticky Shrimp: nu op de kaart bij Ayla!

Dit weerhield hem niet om zich bij Ayla te verdiepen in de verschillende keukens van de Mediterranee, waarbij Ayla de saffraanrisotto met konijnstoof, langoustines en zwarte knoflook zijn signature dish werd.

Bij Biergarten kookte hij graag op vuur en stond hij bekend om zijn heerlijke burgers, maar ook om zijn avocado-witte-bonencrème met gerookte amandel.

Freek Dekker tijdens Hustle your mussel bij Biergarten

We kunnen niet wachten om te zien waar Dekker’s plannen hem zullen brengen.

Vanuit Mess (Ayla, Biergarten en The Suicide Club) zijn we trots op en dankbaar voor alles wat hij voor ons heeft mogen betekenen.

Freek: bedankt!

Volg Freek Dekker op instagram

- - - -

De keuken van Ayla wordt per februari 2020 geleidt door Jorrit Timmermans die bij Ayla deels verantwoordelijk was twee Bib Gourmands op een rij. Sinds februari 2020 heeft Vedran Perojevic (van o.a. Azur Zhuhai (China) en Azur Dubrovnik (Kroatie) zichbij het team gevoegd.

 

 

Freek Dekker met mede-eigenaar Tijmen Meijer

 

 

instagram

KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
OPEN 365 DAYS A YEAR
11.00 - 24.00
+31 (0)10 254 0005