De dag van de Piña Colada en Mojito bij Ayla

Gun jezelf een vakantie in eigen land en probeer Ayla’s Mojito en Piña Colada variaties tijdens de nationale Piña Colada dag op 10 juli en de nationale Mojito dag op 11 juli!

 

'Dag van de Piña Colada'

Op 10 juli is de 'Dag van de Piña Colada'. Een initiatief van Amerikaanse barkeepers uit de jaren '50 van de vorige eeuw. Om dit te vieren hebben bartenders John Boersma en Aquiles Raphaëla Palm een speciale Piña Colada samengesteld met een Ayla twist: Piña Quemada

 

Pina Colada Day x Ayla x Bacardi

What about the Piña Colada?

De pina colada ("Piña" = ananas en "Colada" = gezeefd) is een alcoholische crème-cocktail op basis van witte rum, ananassap en kokosmelk. Sinds 1978 is de Piña Colada de nationale drank van Puerto Rico. Het maakt niet uit wie de eerste romige, zoete rum drank heeft gemaakt, het is voor altijd doordrenkt met de oceaan en de stranden. De heldere smaak van de cocktail suggereert zonneschijn en wamrte. De kokosnoot alleen al doet ons denken aan zon en de frisheid van de ananas zorgt voor een zomerse bries. Ontspan en waan jezelf in de Caribische sferen van een de Pina Colada. Het is de beste manier om het te vieren!

 

‘Dag van de Mojito’

Op 11 juli vieren wij ‘De dag van de Mojito’.Ook deze dag zal presenteert Ayla wederom een zelfgemaakte Mojito gemaakt door John Broersma en Aquiles Raphaëla Palm: Rhum's Mojo.

Mojito day x Ayla x Bacardi

 

What about the Mojito?


De Mojito is een traditionele Cubaanse highball die bestaat uit vijf ingrediënten: witte rum, suiker, limoensap, bruisend water en munt. De Mojito is meer dan 500 jaar oud. Het is een van de oudste gemengde dranken die vandaag de dag nog steeds wordt gedronken. Hoewel de exacte geschiedenis van deze cocktail nog steeds een beetje duister is, wordt er geschat dat het voor het eerst is ontstaan in de zestiende eeuw.

Met een laag alcoholgehalte, heeft deze verfrissende cocktail zijn populariteit in de zomer gevonden voor zijn verfrissende combinatie van zoetheid, citrus en muntsmaak. De verkwikkende smaak proeft naar de zomer en stimuleert de smaak. De Mojito is het perfecte drankje voor warme zomeravonden.

 

*De varianten op de Mojito en Piña Colada zijn exclusief te verkrijgen op 10 en 11 juli 2019!

Wil je een andere keer een cocktail komen drinken bij Ayla Rotterdam? Bekijk hier ons volledige cocktailmenu. Ayla's cocktails worden gecreëerd aan de hand van Ayla's infusies en zijn perfect te drinken als aperitief, tijdens het diner of bij het dessert. Hierbij werken keuken en bartenders nauw samen. Vraag vooral ons team voor tips.

 

instagram

KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
OPEN 365 DAYS A YEAR
11.00 - 24.00
+31 (0)10 254 0005