Full focus: Chefkok Freek Dekker

Freek Dekker in actie
Het meest bevredigende om te zien is wanneer een gast één gerecht wil en uiteindelijk alle gerechten wil opeten die we aanbieden op de kaart – Freek Dekker

Naam: Freek Dekker
Leeftijd: 32 jaar
Geboren: Middelburg, Vlissingen
Beroep: Chefkok voor Biergarten en Ayla
Carrière: Okura Hotel, Zwethheul, Amber (CN) en The Suicide Club.
Stijl: Shared dining  
Instagram: https://www.instagram.com/hungry.dekker/

Omschrijf jezelf in drie woorden:

De beste manier om mezelf te beschrijven is creatief, tumultueus en zelfs af en toe dwingend. Ik kan bijvoorbeeld niet slapen of iets anders doen als er net een idee voor een nieuw gerecht in mijn hoofd opdook. Ik ben pas tevreden als het gerecht klaar is.

Waar ben je trots op:

Mijn zoon Joshua, mijn band met hem en dat ik op mijn manier de beste vader kan zijn voor hem.

Zoon Joshua in Ayla door Rosa Quist

Wat is jouw signature dish?Bij Ayla is mijn signature dish saffraan risotto met konijnstoof langoustines en zwarte knoflook en bij Biergarten de avocado witte-bonencrème met gerookte amandel.


Wat is je favoriete keuken?

Mijn favoriete keuken is de Aziatische keuken.


Wat betekent koken voor je?

Eten is meer dan koken voor mij, dit gaat voor mij samen met emotie. Het kan ontroerend en bevredigend zijn, zoals een artiest je ziel kan raken door middel van muziek. Of je nu met vrienden thuis of in een restaurant eet, het eten brengt altijd een gesprek op tafel.

Ik ben een 80's kind, mijn genre is zeer breed. Ik ben opgegroeid in de periode van de Hip Hop-muziek. Het belangrijkste voor mij zijn de emoties in de muziek. Ik kan echt zachte muziek of het tegenovergestelde ervan beluisteren. Hoe dan ook, ik wil het voelen. Vroeger speelde ik drums en ik waardeer het als andere muzikanten hun hart in hun instrumenten kunnen steken. Er is wel een nummer dat erg speciaal is voor mij: Fresku- Dankbaar.

Nooit verwacht dat ik ver zou komen, maar nu sta ik er maar sta er niet bij stil, want ik wil verder komen. Heb vaak geen ruimte voor mezelf over, want is je droom je werk dan heb je alles voor je werk over. Vandaar dat ik me op mijn dochter en mijn werk focus en voor de rest is er maar een klein plekje over.

Deze tekst beschrijft echt mijn leven.  

Ervaar nu het speciale Chef’s menu voor de volledige Ayla ervaring, dit voor maar 37,50 per persoon. Reserveer nu hier.

instagram

KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
OPEN 365 DAYS A YEAR
11.00 - 24.00
+31 (0)10 254 0005