Nieuw herfst-wintermenu bij Ayla is herfstig lekker

Ayla's nieuwe menu is herfstig lekker

Per 13 november gaat het nieuwe herfst-wintermenu in bij Ayla.

Lees hieronder meer over de nieuwe gerechten, welke klassiekers blijven (of terugkomen!) en welke gerechten vanaf 1 december onderdeel zijn van het vier-, vijf- of zesgangenkerstdiner bij Ayla.

Loopt het water je nu al in de mond? Reserveer dan nu een tafel door rechtsonderin ↘ op Reserveren te klikken!

Herstige en winterse smaken gecombineerd met de warmte uit de Mediterranée

Ayla kookt volgens de seizoenen; natuurlijk altijd op de Mediterranée geinspireerd.

In het menu vind je natuurlijk een aantal typische herfstige elementen terug, zoals bij de runderbavetta (van de plancha!), met schorseneren, ook wel scorzonera hispanica of winterasperges genoemd. Ook hebben we in de herfst trek in hartige, romige en volle gerechten. De artisjokkenharten met schuimige saus van Parmezaanse kaas en venkelzaad zijn daar een typisch voorbeeld van. Fingerlickin' good.

Runderbavette van de plancha met schorseneren

Gepofte artisjokkenharten met schuimige saus van Parmezaan en venkelzaad

Een tipje van de sluier van Ayla's kerstmenu

In het menu zitten een aantal gerechten die je ook terugvindt in Ayla's kerstmenu (lees hier meer over het kerstmenu bij Ayla); al dan niet in een licht aangepaste versie. Ook hier voeren herfstige en winterse groenten en smaken de boventoon, waar herkenbare Zuid-Europese; en een paar typische Hollandse elementen in terug te vinden zijn.

Zo vind je de Paddo polpettes; een vegetarische variatie op de klassieke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus, op de nieuwe herst-winterkaart en in het vegetarische kerstmenu (waarover hier meer). Evenals de Christmas Duck: een krokant gebakken eendenborst met gekarameliseerde witlof; en de hertenstoof met Hete Bliksem en in specerijen gegaarde bospeen.

https://www.ayla.nl/stories-nl/aylas-vegetarische-kerstmenu
Paddo polpettes, lees hier meer over Ayla's vegetarische kerstmenu
Eendenborst met specerijen
Eendenborst met specerijen, gekarameliseerde witlof en pancetta

Hertenstoof, Hete Bliksem, bospeentjes en koude zuurkoolsalade met roze peper

Ayla klassiekers blijven op de kaart; in een nieuw jasje

Wees niet bang, je vindt een aantal Ayla-klassiekers op de kaart terug, zoals de baby octopusjes gevuld met chorizo en brioche met een basilicum-karnemelksaus. Dit keer onder de nieuwe naam Pulpitos rellenos. De Verduras de primavera, oftewel lentegroenten, komen terug in de winterversie als Verduras de invierno ("wintergroenten") met een dip van gerookte bloemkool.

Pulpitos rellenos: de gevulde baby octopusjes

Verduras de invierno, met dip van gerookte bloemkool

Er komt zelfs een klassieker van Freek Dekker's hand op de kaart: de Sticky Shrimp met garnaalkarameldressing. Zoet, krokant en òntzettend lekker.

Sticky Shrimp

Desserts in het herfst-wintermenu

Geen menu is compleet zonder desserts. Hier heeft onze pastry chef Laura zich van haar beste kant laten zien. De Apple crumble met appelcompote, crumble van korianderzaad (die moet je proeven!) en crème pâtissière bestaat uit de perfecte mix van zacht en krokant, romig en zoet en dat alles met een licht kruidige ondertoon.

Hou je meer van fris? Ga dan voor de Negroni Affogato: een limoensorbet met sinaasappel en negroni. Waarbij een klassieke affogato bestaat uit vanilleroomijs met een shot espresso doen we dit bij Ayla met sorbetijs, citrussmaken en Ayla's negroni. De negroni is een cocktail classic van gin, vermouth en Campari - de perfecte balans van zoet, bitter en zuur. Een dessert en digestief in een..!

Apple crumble met appelcompote, korianderzaad-crumble en crème pâtissière

Negroni affogato: limoensorbet met sinaasappel en een negroni
Negroni Affogato

Reserveren bij Ayla

Trek gekregen? Reserveer dan nu een tafel door rechtsonderin ↘ op Reserveren te klikken!

instagram

KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
OPEN 365 DAYS A YEAR
11.00 - 24.00
+31 (0)10 254 0005