That's brunch!

brunch bij Ayla: tapas, brunchdeal, cocktails en meer

Bij Ayla houden we van het goede leven, waar we onze inspiratie uit het Middelandse Zeegebied halen: samen eten, drinken en genieten.

Maar ook de Engelsen en Amerikanen hebben een aantal tradities waar we ons graag bij aansluiten.

De brunch, een portmanteau van breakfast en lunch, werd voor het eerst genoemd in het Engelse magazine Hunter's weekly: 

"Brunch is cheerful, sociable and inciting. It is talk-compelling. It puts you in a good temper, it makes you satisfied with yourself and your fellow beings, it sweeps away the worries and cobwebs of the week."

Guy Beringerch: A Plea, Hunter's Weekly, 1895

Brunch wordt normaliter in het weekend en dan vooral op zondagen geserveerd en bestaat uit een varieteit aan hartige en zoete etenswaren, vaak met zuivelproducten zoals eieren en yoghurt of kwark. De brunch wordt afgemaakt met een warme drank als koffie of thee; en soms met een brunch-cocktail.

Brunch bij Ayla

Bij Ayla kan je in het centrum van Rotterdam zeven dagen in de week terecht voor brunch. s Ochtends haasten is niet nodig: bij Ayla's wordt brunch tot 15:00 geserveerd.

Wil je zowel zoet als hartig; en iets gezond, maar ook een guilty pleasure? Of kan je simpelweg niet kiezen tussen alle brunch gerechten bij Ayla?

Ayla heeft het antwoord voor je: Ayla's brunch-deal.

Ayla's brunch-deal bestaat uit een open sandwich met zalm en avocado; of gepocheerd ei met avocado, yoghurt met homemade granola, een knapperig vers croissantje, warme drank naar keuze (van Giraffe koffie, Jing thee, of Ayla's homemade thee) en een verse jus d'orange. Kortom: alle ingrediënten voor een volwaardige brunch.

Rotterdam - Ayla's brunch - yoghurt met home made granola en seizoensfruit, croissant met amandelsnippers en een open sandwich met avocado en gepocheerd ei (of zalm)
Ayla's brunch deal - yoghurt met home made granola en seizoensfruit, croissant met amandelsnippers en een open sandwich met avocado en gepocheerd ei (of zalm) - met koffie of thee, en jus d' orange

Brunch a la carte

Weet je precies wat je wil; of ben je gewoon een fan van een stapel pancakes, een volle kom yoghurt met granola en vers fruit, of wil je graag je dag beginnen met tapas? Dan kan je bij Ayla natuurlijk ook terecht voor brunch a la carte.

Ayla's kleine tapaskaart is al vanaf 11:00 s ochtends beschikbaar, dus ga je te goed aan de Iberico pork, de Verduras de primavera of de geroosterde biet met feta.

brunch ayla rotterdam
Brunch bij Ayla

Brunch bij Ayla Rotterdam: pancakes, sandwiches, yoghurt en meer
Brunch bij Ayla: pancakes, sandwiches, yoghurt en meer
ayla tapas rotterdam centrum - verduras de primavera - charcuterie
Heerlijk voor bij de tapas brunch: Verduras de primavera, cecina de Leon, Arabisch brood met dips en geroosterde bloemkool

Klassieke brunchcocktail: de Mimosa

De klassieke brunchcocktail is natuurlijk de Mimosa: een verfrissende drank bestaande uit gelijke delen sinaasappelsap en prosecco of champagne.

Oorspronkelijk ontstaan als de Buck's Fizz in 1921 in de Buck's Club in Londen als een mix van champagne en een scheutje sinaasappelsap, werd de Mimosa in 1925 geboren in het Ritz hotel in Parijs, toen Frank Meier de verhoudingen aanpaste naar gelijke delen wijn en sap.

In de jaren 70 werd de Mimosa populair als brunchcocktail, mede dankzij regisseur Alfred Hitchcock. Een journalist voor de London Express trof Hitchcock in 1966 aan “in fine form, drinking Mimosas and smoking an eight-inch cigar.” en al gauw werd de Mimosa populairder dan die andere brunch klassieker: de Bloody Mary, die overigens ook bij Ayla te verkrijgen is; met en zonder alcohol.

Wil je voor een klassieke brunch gaan en bij Ayla en deze helemaal af te maken kies dan voor een Mimosa.

Mimosa

instagram

KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
OPEN 365 DAYS A YEAR
11.00 - 24.00
+31 (0)10 254 0005