Vedran Perojevic nieuwe aanwinst keuken van Ayla

Vedran houdt van 'fun dining' en sluit zich aan bij Ayla

Sinds februari heeft internationaal gerenommeerde chef Vedran Perojević zich aangesloten bij Ayla’s keukenteam. Samen met Jorrit Timmermans zal hij zorgdragen voor de kwaliteit en creativiteit bij Ayla.

Deze Kroaat is door de wol geverfd; hij heeft meer dan twintig jaar ervaring in de keuken, zowel in Kroatië, als in China en de Verenigde Staten.

In 2002 ging Vedran aan de slag als stagiaire in het beroemde Yasmin’s een vier sterren AAA restaurant in The Orchards hotel, Williamstown in de Verenigde Staten. Op basis van deze ervaring besloot hij om een full time carrière als Chef na te streven. In 2005 verhuisde hij naar China, waar hij zich Aziatische kooktechnieken eigen maakte en zijn eerste restaurant Azur Zhuhai opende, in de Guangdong provincie van China.

Vedran aan het werk in zijn restaurant Azur (bron)

Drie jaar later opende hij Azur Dubrovnik in de havenstad in Kroatië. Hier street hij de filosofie na, dat ‘fine dining’ vooral ‘fun dining’ dient te zijn: “We want you to have fun, meet people, mingle and enjoy the whole thing”.

We want you to have fun, meet people, mingle and enjoy the whole thing”.

Naast zijn vaardigheden en creativiteit, is dit precies de reden waarom Vedran zo’n waardevolle toevoeging is voor Ayla’s team, waar we casual fine dining vooral willen laten draaien om samenzijn en het delen van gerechten èn verhalen.

 

Lees hier meer over Azur Dubrovnik in Time Out Magazine

 

Vedran maakt een gerecht met tonijn, knapperige basilicuim en radijskiemen af (bron)

instagram

KRUISPLEIN 153
3014DD ROTTERDAM
HELLO@AYLA.NL
OPEN 365 DAYS A YEAR
11.00 - 24.00
+31 (0)10 254 0005